Με τα προϊόντα μας, κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται μαζί μας μπορεί να αναπτύξει ένα μοναδικό γευστικό προφίλ που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αναδεικνύει τη μοναδικότητα του brand της. Οι ειδικοί μας θα σας καθοδηγήσουν, ανάμεσα σε τρεις διακριτές προτάσεις, να επιλέξετε το επίπεδο του premium καφέ και της εξατομίκευσης που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας brand.
Η παρασκευή εξαιρετικού καφέ είναι τέχνη – που έχει τις ρίζες της στην επιστήμη του καβουρδίσματος. Αυτή η πεποίθηση μας καθοδηγεί: είναι ο λόγος που επενδύουμε σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, παρακολουθούμε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο του καφέ, αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε νέες διαδικασίες, πάντα με στόχο να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα του καφέ μας
Στην QU, επενδύουμε πολύ χρόνο, προσπάθεια και κεφάλαια στην εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη, γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί την κινητήρια δύναμη της διαδικασίας καινοτομίας μας. Η εξειδικευμένη ομάδα των ερευνητών μας σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και διεθνείς ειδικούς παρέχει ολοκληρωμένη τεχνολογική ανάλυση και συμβουλές σε θέματα ποιοτικού ελέγχου, ασφάλειας τροφίμων, και ανάπτυξης νέων προϊόντων, και έτσι παραμένουμε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Μια σειρά από προγράμματα επιστημονικής έρευνας, υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Χημείας – Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, και Τμήμα Γεωλογίας – Τομέας Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας), πλήρως χρηματοδοτημένα από την εταιρεία μας, έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη.
Chemical analysis by gas chromatographic separation of different roasted coffee samples, was investigated. Identification of volatile organic compounds and comparison with Amdis, Chemstation and bibliographic source mass spectra libraries, was examined.
We extensively characterized the multilayer packaging material with spectroscopic analysis. At the same time, thermogravimetric analysis and study of its tensile and mechanical strength, was carried out with the aim of organoleptic quality.
Serial backscattered electron photographs, were taken and all physicochemical changes observed during roasting inside and outside the coffee beans, were visualized.
Commercial samples of animal and vegetable milk were characterized in terms of their composition in proteins, chemical components and surface activity. Denaturation of the proteins, was extensively investigated in order to examine their influence in the formation and stability of the foam bubbles.
The aim of the examination, was the kinetic release of carbon dioxide from roasted beans of different origin and different roasting profiles, packaged or not, grinded or not. Mathematical models and standard curves were examined in order to check their verification.
Differently structured multilayered or non-multilayered, different polymeric packaging films will be examined in terms of their ability to preserve unaltered the volatile and organoleptic organic compounds of roasted coffee samples.
Differently structured multilayered or non-multilayered, polymeric packaging films, will be studied in terms of their permeability, migration properties, delamination and durability.
Chemical composition of different processing raw coffee beans, was studied in terms of proteins using the Kjeldahl method, of fat by the Soxhlet method, and total sugars colorimetrically showing a clear discrimination of the selection of processing method.
Η επιτυχία μιας επιχείρησης εστίασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά η ποιότητα του καφέ που σερβίρετε και οι ικανότητες του προσωπικού σας παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι η δουλειά του barista δεν είναι απλά επάγγελμα – είναι κλίση, και μάλιστα απαιτητική. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης. Η ομάδα των εκπαιδευτών μας, πιστοποιημένων από την SCA (Specialty Coffee Association), με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και βαθιά γνώση του καφέ, παραδίδει μαθήματα που θα απογειώσουν την απόδοση του προσωπικού σας. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα εμπλουτίζονται με τη συνδρομή του τμήματος R&D της Qualita Unica και τις συνεργασίες με ακαδημαϊκούς ερευνητές. Το πρόγραμμα κατάρτισης συμπληρώνεται με τα ευρήματα της επιστημονικής ερευνητικής μας ομάδας – έτσι μοιραζόμαστε τη γνώση με τους συνεργάτες μας. Έχοντας ολοκληρώσει την κατάρτιση στην Ακαδημία μας, το προσωπικό σας θα προσφέρει άψογο καφέ και εξαιρετικό σέρβις.
Η επιλογή συνεργάτη για την επιχείρησή σας δεν έχει να κάνει μόνο με τα προϊόντα και τις τιμές. Στηρίζουμε τους συνεργάτες μας με στόχο την επιχειρηματική τους ανάπτυξη και επιτυχία. Προτού καν βάλετε παραγγελία για καφέ, σας παρέχουμε εξατομικευμένες συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Θα έχετε πλήρη τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση παρασκευής καφέ, καθώς και έλεγχο ποιότητας διαδικασιών και εξοπλισμού. Προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια: διεξάγουμε ποιοτικούς ελέγχους στην παροχή νερού στο κατάστημά σας, τόσο στο pre-sales στάδιο, όσο και στον έλεγχο μετά την εγκατάσταση. Η επιστημονική ερευνητική ομάδα της Qualita Unica, με εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία, είναι δίπλα σας για τεχνική υποστήριξη. Και μπορείτε να φτιάξετε την καλύτερη ομάδα από baristas αξιοποιώντας τα προγράμματα κατάρτισης στην Ακαδημία μας, με εκπαιδευτές πιστοποιημένους από την SCA (Specialty Coffee Association). Σας παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ανεβείτε επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και να χτίσετε ισχυρή πελατειακή βάση
Η «ζώνη του καφέ» βρίσκεται ανάμεσα στους τροπικούς του Καρκίνου και του Αιγόκερω και περιλαμβάνει χώρες στην Αφρική, την Ασία και τη Νότιο Αμερική, που είναι οι μεγαλύτερες παραγωγοί καφέ του κόσμου. Κάθε χώρα και περιοχή που παράγει καφέ έχει ιδιαίτερα και διακριτά χαρακτηριστικά που χαρίζουν στον καφέ της μοναδική γευστική ποιότητα.
Περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καφέ καλλιεργείται στη Βραζιλία – κυρίως στις περιοχές Minas Gerais, Espirito Santo, São Paulo και Bahia. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 600-1300 μ. και συλλέγεται κυρίως από τον Μάιο ως τον Αύγουστο. Τα βοτανικά είδη είναι 70% Arabica (Καφέα η αραβική) και 30% Robusta (Καφέα η εύρωστη), και οι γενετικές ποικιλίες είναι Acaia, Bourbon, Mundo Novo, Catuaí, Catucaí, Catigua και Topazio. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι φυσική ξήρανση, φυσική πούλπα, “honey” και πλήρως πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από τη Βραζιλία περιλαμβάνει ποικιλία ξηρών καρπών, καραμέλα, μήλο, καραμέλα βουτύρου, μελάσα, σταφίδα, μπαχάρι και μέλι, με ιξώδες σώμα και ήπια οξύτητα.
Το «Πολιτιστικό Τοπίο του Καφέ» της Κολομβίας έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Η καλλιέργεια εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Antioquia, Cauca, Cundimarca, Huila, Nariño, Santander και Tolima. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1200-2000 μ. και συλλέγεται κυρίως από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Caturra, Colombia, Castillo, Typica και Bourbon. Η βασική μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Κολομβία περιλαμβάνει ξυλώδεις, πικάντικες και ψημένες νότες με αρώματα ξηρών καρπών, απαλό αρωματικό προφίλ και μέτριο σώμα.
Η Κόστα Ρίκα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου είναι παράνομο να παραχθούν κόκκοι καφέ που δεν είναι 100% Arabica! Οι καλλιέργειες εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές Tarrazú, Brunca, Guanacaste, Δυτική και Κεντρική Κοιλάδα, Turrialba και Orosi. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 600-1300 μ. και συλλέγεται κυρίως από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Mundo Novo, Villa Sarchi, Catuai και Caturra. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η πλήρως πλυμένη, φυσική πούλπα, και φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Κόστα Ρίκα περιλαμβάνει διάφορους ξηρούς καρπούς, αρώματα καραμέλας και ανανά, νότες βανίλιας και σοκολάτας, ήπια οξύτητα και πικάντικο άρωμα
Παραδοσιακά, ο καφές συνεισφέρει πάνω από το 50% των εσόδων του Ελ Σαλβαδόρ από εξαγωγές. Οι καλλιέργειες εντοπίζονται κυρίως στις οροσειρές Apaneca-Ilamatepec και Alotepeque-Metapan, και στις περιοχές El Balsamo και Chinameca. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1200-1500 μ. και συλλέγεται κυρίως από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Bourbon, Pacas, Pacamara και ένα υβρίδιο Tekisic-Bourbon. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η πλυμένη, φυσική πούλπα, και φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από το Ελ Σαλβαδόρ περιλαμβάνει πικάντικες νότες φρούτων όπως μήλο και αρώματα ψημένου ποπ-κορν, με απαλό αρωματικό προφίλ και μέτριο σώμα
Η Αιθιοπία θεωρείται ευρέως η «γενέτειρα» του καφέ – κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μόνο εκεί το καφεόδεντρο είναι γηγενές και αυτοφυές. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι, στα νότια, Sidamo, Yirgacheffe και Guji, στα ανατολικά Harrar, και στα δυτικά Limu, Kaffa, Agaro και Ilubabor. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1800-2200 μ. και συλλέγεται κυρίως από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Heirloom και Typica. Οι κύριες μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η πλυμένη και η φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Αιθιοπία περιλαμβάνει πικάντικα αρώματα, νότες εσπεριδοειδών και λεμονόχορτου, έντονο αρωματικό προφίλ και μέτριο σώμα
Η «στιβαρή» και χαρακτηριστική γεύση του καφέ από τη Γουατεμάλα οφείλεται στο ότι καλλιεργείται σε μεγάλα υψόμετρα, 1300-2000 μ. από τη στάθμη της θάλασσας. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι οι Huehuetenango, Antigua, Atitlan, Fraijanes και Cobán. Η συλλογή γίνεται από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Τα βοτανικά είδη είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Bourbon, Caturra, Catuai, Catimor και Maragogype. Η κύρια μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από τη Γουατεμάλα περιλαμβάνει ξυλώδεις και πικάντικες νότες και αρώματα καραμέλας βουτύρου και ξηρών καρπών, με απαλό αρωματικό προφίλ και ιξώδες σώμα
Η Ονδούρα είναι μία από τις λίγες χώρες παραγωγούς καφέ που έχει περιθώριο να αυξήσει την παραγωγή και τη δυναμική της. Οι καλλιέργειες εντοπίζονται στις περιοχές Copan, Santa Barbara, Marcala, Ocotepeque, El Paraiso, Comayagua, Opalaca και Montecillos. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1400-1800 μ. και συλλέγεται από τον Νοέμβριο ως τον Ιούνιο. Τα βοτανικά είδη είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες περιλαμβάνουν τις Catuai, Pacas, Bourbon, Caturra και Typica. Η κύρια μέθοδος επεξεργασίας είναι η πλυμένη, και λιγότερο η φυσική πούλπα και η φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Ονδούρα περιλαμβάνει νότες βανιλίνης, καραμέλας βουτύρου, ξηρών καρπών και σέρυ, και πικάντικες ψημένες νότες, με μέτριο αρωματικό προφίλ
Στην Ινδία, ο καφές καλλιεργείται κάτω από έναν «θόλο» παχιάς φυσικής σκιάς, σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές, και συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι οι Karnataka, Kerala και Tamil Nadu. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1100-1400 μ. Οι ποικιλίες Arabica (Καφέα η αραβική) συλλέγονται από τον Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο, ενώ οι ποικιλίες Robusta (Καφέα η εύρωστη) συλλέγονται από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο. Οι γενετικές ποικιλίες είναι οι S.795, Catimor, San Ramon, Caturra και Devamachy. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται είναι η πλυμένη, η φυσική και η πλυμένη στους μουσώνες (monsooned). Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Ινδία περιλαμβάνει πικάντικες νότες και αρώματα από πιπέρι, κάρδαμο και φιστίκια, με γεμάτο σώμα και ήπια αλλά διακριτή οξύτητα.
Η Τζαμάικα είναι η πατρίδα του Blue Mountain – ίσως του πιο περιζήτητου τύπου καφέ στον κόσμο! Η βασική περιοχή παραγωγής καφέ είναι, φυσικά, το Blue Mountain (Saint Andrew, Saint Thomas, Portland και Saint Martin). Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 900-1700 μ. και συλλέγεται από τον Ιανουάριο ως τον Φεβρουάριο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Typica, Caturra και Geisha. Η μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Τζαμάικα περιλαμβάνει αρώματα από άνθη, ξηρούς καρπούς κα σοκολάτα, με ισορροπημένο, γεμάτο σώμα και γλυκιά γεύση.
Η βιομηχανία του καφέ στην Κένυα φημίζεται για το συνεργατικό σύστημα παραγωγής – περίπου 70% του κενυάτικου καφέ παράγεται από μικρές φάρμες. Οι κύριες περιοχές παραγωγής είναι οι Nyeri, Kiambu, Kirinyaga, Embu και Machakos. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1600-2000 μ. και συλλέγεται από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο. Το βοτανικό είδος είναι κυρίως Arabica (Καφέα η αραβική) με πολύ λίγο Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι SL28, SL34, Ruiru 11 και Batian. Η μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο είναι η πλυμένη, και λιγότερο η φυσική πούλπα και φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Κένυα περιλαμβάνει νότες από φρούτα, διάφορα μούρα, μπαχάρι, κακάο και καραμέλα βουτύρου, με γεμάτο και έντονο σώμα.
Το είδος Arabica ευδοκιμεί ιδιαίτερα στις νότιες παράκτιες περιοχές του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι οι Veracruz, Puebla, Oaxaca και Chiapas. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1000-1800 μ. και συλλέγεται από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο. Το βοτανικό είδος είναι κυρίως Arabica (Καφέα η αραβική) με πολύ λίγο Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες περιλαμβάνουν τις Bourbon, Mundo Novo, Catura και Maragogype. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι κυρίως η πλυμένη και λιγότερο η φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από το Μεξικό περιλαμβάνει πικάντικες ξυλώδεις νότες, σανταλόξυλο, μέλι και ανανά-βανιλίνη, με απαλό αρωματικό προφίλ και μέτριο σώμα
Η παραγωγή καφέ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αλλά και της οικονομίας της Νικαράγουα ήδη από το 1850. Οι καλλιέργειες εντοπίζονται στις περιοχές Nueva Segovia, Matagalpa, Madriz και Jinotega. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1200-1800 μ. και συλλέγεται από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η Αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες περιλαμβάνουν τις Catuai, Caturra, Bourbon, Maragogype, Maracaturra, Pacamara και Catimor. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η πλυμένη και εν μέρει η φυσική πούλπα και φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από τη Νικαράγουα περιλαμβάνει ζαχαροκάλαμο, καραμέλα, δαμάσκηνο και νότες από φρούτα, με μέτριο σώμα.
Στον Παναμά, οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι οι Boquete και Chiriqui, και οι ιθαγενείς φυλές που ζουν εκεί βασίζονται στην παραγωγή καφέ για την επιβίωσή τους. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1100-1700 μ. και συλλέγεται από τον Δεκέμβριο ως τον Μάιο. Το βοτανικό είδος είναι κυρίως Arabica (Καφέα η αραβική) με πολύ λίγο Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Bourbon, Caturra, Catuai, Typica και Geisha. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η πλυμένη και εν μέρει η φυσική πούλπα και φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από τον Παναμά περιλαμβάνει άρωμα σαν γιασεμί, νότες από μούρα, παπάγια, μανταρίνι και περγαμόντο, και ελαφρύ σώμα.
Στην Νέα Γουινέα, ο καφές παράγεται κυρίως από αγρότες με πολύ μικρές φάρμες σε απομονωμένες περιοχές, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής πιστοποιείται ως «οργανικής καλλιέργειας». Οι καλλιέργειες εντοπίζονται κυρίως στις κοιλάδες Waghi και Chimbu, και στα Ανατολικά Υψίπεδα. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1580-2200 μ. και συλλέγεται από τον Φεβρουάριο ως τον Σεπτέμβριο. Το βοτανικό είδος είναι κυρίως Arabica (Καφέα η αραβική) με λίγο Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Typica, Bourbon, Arusha, Blue Mountain και Catimor. Η μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Νέα Γουινέα περιλαμβάνει ένα πικάντικο μπουκέτο από νότες όπως βερίκοκο, τριαντάφυλλο, μέλι και καραμέλα βουτύρου, με μέτριο και κομψό αρωματικό προφίλ.
Παρόλο που το Περού είναι από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής και εξαγωγής καφέ, η εγχώρια κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή! Οι καλλιέργειες εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές Chanchamayo, Amazonas και San Martin. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1100-2000 μ. και συλλέγεται από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Typica, Bourbon, Catimor και Caturra. Η μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από το Περού περιλαμβάνει πικάντικες νότες από άνθη, εσπεριδοειδή, καπνό και βανιλίνη, με απαλό αρωματικό προφίλ και μέτριο σώμα.
Στη Ρουάντα, τα καφεόδεντρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου, και ο καφές είναι η βασική πηγή εισοδήματος για πολλές οικογένειες. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι η Λίμνη Kivu και η Butare. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1200-1900 μ. και συλλέγεται από τον Μάιο ως τον Αύγουστο, με μικρή συγκομιδή τον Οκτώβριο. Το βοτανικό είδος είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και η κυρίαρχη γενετική ποικιλία είναι η Bourbon. Η μέθοδος επεξεργασίας που εφαρμόζεται είναι η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από τη Ρουάντα περιλαμβάνει ζαχαροκάλαμο, κανέλα, αρώματα από τριαντάφυλλο, και γεμάτο κρεμώδες σώμα.
Ο καφές έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή της σημερινής Τανζανίας ήδη από τον 16ο αιώνα, αλλά χρησιμοποιούνταν ως τονωτικό. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι, στα βόρεια, Moshi, Arusha και Karatu, στα νότια Mbinga, Mbeya και Iringa, και στα δυτικά Kigoma. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1400-1800 μ. και συλλέγεται από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο. Τα βοτανικά είδη είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Bourbon, Kent και Arusha. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι πλύσιμο ζύμωσης, πλυμένη και εντελώς φυσική. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Τανζανία περιλαμβάνει νότες από γλυκά μούρα και φρουτώδη αρώματα από εσπεριδοειδή, οινική οξύτητα και πλούσια γεύση από μαύρο φραγκοστάφυλλο και σοκολάτα, με σώμα σιροπιώδες προς γεμάτο.
Στην Ουγκάντα, ο καφές Arabica καλλιεργείται με τρόπο βιώσιμο κάτω από σκιερά δέντρα – τα φύλλα που πέφτουν από τα σκιερά δέντρα γίνονται λίπασμα για τα καφεόδεντρα. Οι κύριες περιοχές παραγωγής καφέ είναι το όρος Elgon, η περιοχή του Δυτικού Νείλου, και τα όρη Rwenzori για Arabica, και τα Κεντρικά Πεδινά για Robusta. Ο καφές καλλιεργείται σε υψόμετρο 1300-2200 μ. Η κύρια δυτική συγκομιδή συλλέγεται από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο (μικρή συγκομιδή Μάρτιο με Μάιο) και η κύρια ανατολική συγκομιδή συλλέγεται από τον Οκτώβριο ως τον Μάρτιο (μικρή συγκομιδή Ιούνιο με Ιούλιο). Τα βοτανικά είδη είναι Arabica (Καφέα η αραβική) και Robusta (Καφέα η εύρωστη) και οι γενετικές ποικιλίες είναι Typica, Kent και SL28. Οι μέθοδοι επεξεργασίας που εφαρμόζονται είναι η φυσική και η πλυμένη. Το προφίλ γεύσης (cupping profile) του καφέ από την Ουγκάντα περιλαμβάνει φράουλα, καρπούζι, σοκολάτα, βούτυρο αμυγδάλου, και καπνό, με βαρύ σώμα και μέτρια οξύτητα.